Immunológia

Infekciók, fertőzések

Szerző: Immunközpont.hu Létrehozva: 2013.04.21 20:15 | Módosítva: 2018.05.17 18:03

Az immunológia egyik nagy területe. Az immunrendszer egyik alapvető feladata: a fertőzésekkel szembeni védelem. Felismerni és elpusztítani midazt, ami a szervezetünket megtámadja. Külső támadók pedig:

  • baktériumok
  • vírusok
  • paraziták
  • prionok

Az Immunközpontban vállaljuk a fertőzéses megbetegedések gyógykezelését is. Legyen az akár vírus eredető, vagy éppen nem típusos baktérium által okozott.

Hírek

Miért gyakoribbak nők körében az autoimmun betegségek?

Miért gyakoribbak nők körében az autoimmun betegségek?

Autoimmun betegségnek nevezzük, ha az immunrendszer a beteg saját szervezetét támadja meg. Az autoimmun betegségeknek több típusa létezik, ezek eltérő tüneteket okozhatnak, ám közös vonásuk, hogy többségében, mintegy 75%-ban nőket érintenek. Ennek okairól dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát kérdeztük.

Összehasonlító táblázat a COVID-19 oltásról

Összehasonlító táblázat a COVID-19 oltásról

Gyakran felmerülő kérdés a napokban, melyik COVID-19 elleni oltás adható különféle betegséggel élőknek. Ezért készítettünk egy összehasonlító táblázatot a COVID19 oltásokról. A táblázat a jelenleg rendelkezésünkre álló hivatalos alkalmazási előírásokból származó információkat tartalmazza.

 

FONTOS! Ezek általános irányelvek, mindenkinél egyedileg az oltó orvosnak kell mérlegelnie és szakmai döntést hoznia az olthatóságról - ide értve, hogy mit jelent az adott illetőnél a "fellángolás", az "egyensúly", a "jelentős eltérés".

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat