Immunológia

Infekciók, fertőzések

Szerző: Immunközpont.hu Létrehozva: 2013.04.21 20:15 | Módosítva: 2018.05.17 18:03

Az immunológia egyik nagy területe. Az immunrendszer egyik alapvető feladata: a fertőzésekkel szembeni védelem. Felismerni és elpusztítani midazt, ami a szervezetünket megtámadja. Külső támadók pedig:

  • baktériumok
  • vírusok
  • paraziták
  • prionok

Az Immunközpontban vállaljuk a fertőzéses megbetegedések gyógykezelését is. Legyen az akár vírus eredető, vagy éppen nem típusos baktérium által okozott.

Hírek

6+1 teendő kullancscsípés esetén

6+1 teendő kullancscsípés esetén

A kullancscsípés komoly egészségügyi kérdéseket vet fel, mivel a kullancsok potenciálisan betegségeket terjeszthetnek. A legfontosabb az, hogy nyugodt maradjon, és megfelelően reagáljon a csípésre. Ez a cikk áttekintést nyújt arról, hogy mit tegyen, ha megcsípte egy kullancs, és hogyan minimalizálja a lehetséges egészségügyi kockázatokat.

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

Rheumatoid arthritis (RA) néven is ismert az ízületi gyulladás autoimmun formája. Nevével ellentétben azonban a betegség tünetei nem korlátozódnak kizárólag az ízületekre. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen panaszok fordulhatnak még elő a betegeknél és mit tehetünk a kezelés érdekében.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok