Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Reumatoid arthritis betegségem van. Korábban Medrolt szedtem most a Plaquenil 200mg gyógyszerrel próbálkozom. Szeretném a véleményét kérni. Esetleg másik gyógyszer javaslatát.
Köszönöm!
Tisztelt Herczeg Ilona!

A gyógyszerek beállítása, illetve módosítása szakorvosi vizit keretein belül történik.

Időpontot tud foglalni a www.immunkozpont.hu honlapon vagy a +36 70 617-3627-es telefonszámon.

Üdvözlettel:
Hauser Péterné Gyöngyi
Hauser Péterné Gyöngyi egészségügyi asszisztens
Kedves Dr úr
A kérdésem az lenne hogy autoimmun hepatitist diagnosztizáltak nálam.
Jelenleg 8 milli kortikol szteroidot és Immurant szedek, 50 milligrammot..
De sajnos nem bìrom az Immurant hànyingem van tőle, és nincs ètvagyam.
Van más gyógyszer amit a szteroidot elhagyva szedhetek?
A Szent Làszló kórházban az orvosom szerint csak ez a gyógyszer jó, a többi még több panaszt fog okozni, és ő amúgy sem tud nekem mást felìrni, csak immunológus ìrhat fel mást.
A kérdésem az volna hogy a Dr úr szerint van más gyógyszer más alternatìva?
Köszönöm Válaszát
Üdv:
Molnár Éva
Kedves Éva!

A gyógyszerek beállítása szakorvosi feladat, melyre központunkban csak vizit keretein belül van lehetőség.

Be tud jelentkezni online vagy a +36 70 617 3627-es telefonszámon.

Üdvözlettel:
Hauser Péterné Gyöngyi
Hauser Péterné Gyöngyi egészségügyi asszisztens
" Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
45 éves nő vagyok, panaszaim kisebb-nagyobb intenzitással évek óta fennállnak, de az utóbbi időben lett zavaró. Ami a jellemző: torna közben (heti 2-3 alkalommal elég intenzív testmozgást végzek itthon), négykézláb végzett gyakorlatnál hamar megfájdul a csuklóm, vállam (bár azt tudni kell, hogy pár éve meszesedést mutatott ki az uh mindkét vállamban, tünetmentesebb időszakok is vannak, de sokszor eléggé fáj, főleg a jobb), nem gyengeséget érzek, hanem fájdalmat, ami az ujjaimat is érinti. Ugyanennél a gyakorlatnál a térd felett a combizom is kb. a gyakorlat felénél elkezd fájni, pici szünet után tudom folytatni. Szintén megfájdul bizonyos lábgyakorlatoknál. Kargyakorlatnál a könyök feletti izmoknál érzem ugyanezt, kicsit olyan égő a fájdalom jellege. Ha leguggolok, elég hamar megfájdulnak a bokáim. Ha egy kicsit nehezebb tárgyat felemelek, akkor is érzem a csuklóban, karban a fájdalmat. Végig tudom csinálni a kb. 1 órás tornát, de párszor egy-két mp szünetet kell tartanom, hogy folytatni tudjam. Hajszárításnál is pl. időnként le kell engednem a karomat, mert fájnak az izmok. Kb. egy hónapja elmentem egy orvoshoz, aki neurológus és radiológus is. Minden alapvizsgálatot megcsinált, megnézte a friss laborleletemet, majd azt mondta, ilyen betegség nincs. Persze ez jó hír, de mivel úgy érzem, ha lassan is, de egyre rosszabb a helyzet, ennek csak van valami oka, és fogalmam sincs, hova forduljak, és kicsit félek, mi lesz ennek a vége, hova fajul a dolog. A nagyrutinban a CK volt emelkedett (145 a felső határ, nekem 172 volt, de pl. előző nap tornáztam), a többi érték rendben volt, gyulladási, vérképzési, máj stb. paraméterek is bőven határ alatt. 22 éve pajzsmirigy alulműködésem van, ami karban van tartva, a TSH érték minden ellenérzésnél 1 körül van. Tudna tanácsot adni, mihez kezdjek mindezek tudatában? Nagyon köszönöm, hogy elolvasta levelemet, és előre is köszönöm megtisztelő válaszát! "
Kedves Érdeklődő,
szerencsére a CK emelkedés jelentéktelen. (A komoly emelkedés tízszeres-kétszázszoros.)
Legszerencsésebb, ha az izompanaszai miatt elsőként reumatológus segítségét tetszik kérni.
Tisztelettel,
Kádár dr.
Jó napot kívánok Doktor Úr!
Az volna a kérdésem édesanyám már napok óta lázas 38-39 láza azt szeretném kérdezni hogy mitől lehetséges? Már egy ideje könnyebben fázik meg vagy fája a torka de pár nap és utána jól van aztán újra beteg, Az közre játszhat hogy a pajzsmirigy túlműködése van?
Előre is köszönöm válaszát
Tisztelt Kérdező,

A tartós láz kivizsgálására javaslom immunológus-infektológus szakorvos felkeresését, aki ki tudja vizsgálni a pácienst, el tudja rendelni a megfelelő vérvételeket-vizsgálatokat, el tudja látni megfelelő gyógyszerekkel egy személyes konzultáció keretében.

Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Kata
Budaházi Kata vezető asszisztens
2o21.júniusában kivették mindkét oldali pajzsmirígyemet. 73 éves vagyok, a műtéti egész életemben 50-52 kg voltam. A műtét óta 20 kg-t híztam. Van-e megoldás, hogy visszanyerjem eredeti súlyomat? Közönettel:Dési Mária
Tisztelt Kérdező,

Feltétlenül keressen fel endokrinológus szakorvost, aki segít a pajzsmirigy hormon beállításában.

Üdvözlettel:
Budaházi Kata
Budaházi Kata
Budaházi Kata vezető asszisztens
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A tegnapi nap folyamán fájdalmas csomót észleltem a kulcscsontom alatt, ami mozgatható, és már a körülötte lévő területek is fájnak. 37.5 a hőemelkedésem éjszaka, nappal 37.3 körül mozog. Hetek óta fájnak az izületeim, és néha furcsa hasmenésem is előfordult mostanában, emiatt nagyon meg vagyok ijedve, hogy komoly a baj. A csomó megjelenése előtt 1 nappal egy szabadtéri rendezvény alkalmával bolhacsípésem lett a csomótól pár centire a mellkasomon, ami vörös, és duzzadt. Arra is gondoltam, hogy a csípéstől alakulhatott ki a nyirokcsomó duzzanat, fertőzés miatt. Jártam ultrahangon, az orvos csak kifejezetten a nyirokcsomót vizsgálta meg, a környező részeket nem, a leletre azt írta, hogy reaktív nyirokcsomó. Ön szerint állhat leukémia, vagy limfóma a tünetek hátterében?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Érdeklő,
jó vérkép mellett leukémia teljesen kizárható, lymphoma esetén jellemzően több nyirokcsomó megnagyobbodásával, gyulladásos folymatra utaló leletekkel és hosszabb kórtörténettel szoktunk találkozni. Az Ön által leírt esetben ilyeneket nem tetszett említeni.


Tisztelettel,
Kádár János dr.
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Jelenleg ciklusmonitorozás alatt állok,jelenleg 19.napon domináns tüszőm sincs,előző hónapban 21.napon volt peteérésem. NK ölősejt vizsgálatot szeretnék csináltatni,mely ciklushoz kötött.Ezzel kapcsolatosan lenne kérdésem,ha 20.napon megyek el nem lesz korai?Nem ad fals eredményt?Vagy mehetek a 27.napon a hosszú ciklusom miatt,amely 32-35 napos? (Tudom,hogy 17-21.nap között szokták kérni,de az nekem nem kimondottan a ciklusom 2.fele)
Előre is köszönöm gyors válaszát!
Üdvözlettel: Adrienn

Kedves Érdeklődő,
valóban, hosszabb ciklus esetén későbbre esik az optimális időszak, az Ön esetén inkább a 20-25. nap között.

Tisztelettel,
Kádár János dr.
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Tisztelt Doktor ùr,

24 éves, férfi sportoló vagyok, egy éve derék panaszokkal, mióta sérvet kaptam egy emeléssel. Más izületi problémám nincs.
Régebben egy csontcintigráfiát még a gerincsérvem (L5-S1) miatt készítettek egy MR alapján észrevett kis haemangioma miatt, daganat kizárása céljából. A csontcintigráfia viszont az SI izületben kétoldali dúsulást mutatott ki, úgyhogy a sacroilietis gyanúja miatt reumatológus SI ízületi MR-t írt ki, továbbá egy HLA-B27 tesztet is kiírt. Autoimmunt szeretne kizárni.
Napok óta nem tudok aludni, mert gondolom, hogy Ankylosing Spondylitis-re gyanakszik, de igazából nem világosított fel, hogy ha HLA-B27 pozitív lesz, és az MR is sacroiliitis-t mutat majd ki, akkor mennyi az esélye annak, hogy autoimmun Ankylosing Spondylitis/Bechterew kór/Reaktív arthritis áll fent nálam? Elmondhatatlanul ideges vagyok.

Köszönöm válaszát.
Kedves Érdeklődő!

Pár adatot hadd írjak le a vélemény előtt:
1./ a csont-scintigraphia fölöttébb megbízhatatlanul értékelhető diagnosztikai jelként, inkább csak az ismert sacroileitis aktivitásának megítélésére használatos;
2./ a HLA-B27 inkább csak népességi-statisztikai szinten értékelhető, nem jelentős diagnosztikai kritérium,
3./ a hagyományos immunvizsgálatok szinte sohasem pozitívak SNSA-ban.

Javaslom, akkor beszéljünk, ha meg van az MR vizsgálati lelete is.
Tisztelettel,
Kádár János dr.
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Tisztelt Doktor Úr!

Alkalmanként zuhanyzás közben az orrnyergem belsejénél illetve a szememnél heves viszketést érzek, pedig víz nem megy az orromba. Olykor pedig az orrom bedugul, majd kidugul teljesen véletlen szerűen. Tegnap egy vérkép eredménye durva allergiát jelölt, de még nem tudom mire lennék allergiás, amúgy pedig egyebekben tünetmentes vagyok. Ön szerint a panaszok mire utalhatnak?

Köszönettel
Tisztelt Kérdező,
Az allergia vizsgálat irányában érdemes tovább vizsgálódni.
Üdvözlettel:
Dr Kádár János
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Tisztelt Doktor Nő! /Doktor Úr!
Csípőprotézis műtét előtt állok. Az ehhez szükséges vérkép vizsgálatkor derült ki, hogy a CRP értékem (33,9) valamint a WE értékem (43) magas, így kockázatos a műtét elvégzése. Kaptam Augmentint tbl. (2x1), mely szedésének 3-ik napján kontroll vérvételt rendelt el az aneszteziológus. Az antibiotikumtól sem ment sokkal lejjebb az értékem CRP 33,4 és a We 40). A műtét addig elhalasztásra került, míg a góc felszámolásra nem kerül. Az idő eléggé sürget, mert szeretném mihamarabb elvégeztetni a műtétet. Merre induljak?
Válaszát előre is köszönettel:
Dóczy Erika
Kedves Asszonyom, a vaktában adott antibiotikus kezelés csak ritkán szokott előre vinni, nem teljesen véletlen hát, hogy az igazolt bakteriális fertőzés hiányában adott Augmentin-szedésnek nem volt sikere.

Lehet valóban, hogy van valamilyen gyulladásos megbetegedés, de ez nem bizonyított, és ennek lokalizációjáról nincs adat.

Nem lehet az altatóorvoson „erőszakot tenni”, de a fenti eltérései nem jelentenek műtéti ellenjavallatot.

Amennyiben a gondos alapvizsgálatoknál – rutin labor, mellkas rtg, esetleg nőgyógyászati szűrés – nincs eltérés, akkor nemigen van továbblépési lehetőség, ésszerűen megmagyarázható irányban.Amennyiben úgy kívánja, egy konzultáció erejéig készséggel rendelkezésére állok.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János

Hírek

A pikkelysömör nem fertőz, de megbélyegezheti a betegeket

A pikkelysömör nem fertőz, de megbélyegezheti a betegeket

A psoriasis a krónikus autoimmun betegségek közé tartozik, ami több mint 125 millió embert érint világszerte, vagyis a teljes népesség nagyjából 3 százalékát. Az arcon, a nyakon és a test más, jól látható részein megjelenő ezüstfehér pikkelyekkel borított, vaskos hámló foltok nem fertőznek, mégis súlyos negatív pszichológiai hatással vannak az érintettekre – mondja dr. Kádár János belgyógyász, immunológus, infektológus, az Immunközpont orvosa.

Fájdalmas csomók a lábszáron - mi okozhatja?

Fájdalmas csomók a lábszáron - mi okozhatja?

Az erythema nodosum a mélyben fekvő kiserek gyulladásához vezető késleltetett típusú túlérzékenységi reakció. Csomók formájában jelentkezik, elsősorban a sípcsonton feletti bőr területén. A betegség becslések szerint 100 000 emberből 1-5-öt érint. Dr. Kádár János, az Immunközpont belgyógyász, immunológus, infektológus szakembere szerint az erythema nodosumot a szervezet által idegennek tekintett antigének: fertőzések, gyógyszerek vagy akár téves felismerés miatt autoimmun gyulladásos állapotok egyaránt kiválthatják, azonban sokszor nem sikerül a pontos okot azonosítani.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK