Immunológia

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

" Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
45 éves nő vagyok, panaszaim kisebb-nagyobb intenzitással évek óta fennállnak, de az utóbbi időben lett zavaró. Ami a jellemző: torna közben (heti 2-3 alkalommal elég intenzív testmozgást végzek itthon), négykézláb végzett gyakorlatnál hamar megfájdul a csuklóm, vállam (bár azt tudni kell, hogy pár éve meszesedést mutatott ki az uh mindkét vállamban, tünetmentesebb időszakok is vannak, de sokszor eléggé fáj, főleg a jobb), nem gyengeséget érzek, hanem fájdalmat, ami az ujjaimat is érinti. Ugyanennél a gyakorlatnál a térd felett a combizom is kb. a gyakorlat felénél elkezd fájni, pici szünet után tudom folytatni. Szintén megfájdul bizonyos lábgyakorlatoknál. Kargyakorlatnál a könyök feletti izmoknál érzem ugyanezt, kicsit olyan égő a fájdalom jellege. Ha leguggolok, elég hamar megfájdulnak a bokáim. Ha egy kicsit nehezebb tárgyat felemelek, akkor is érzem a csuklóban, karban a fájdalmat. Végig tudom csinálni a kb. 1 órás tornát, de párszor egy-két mp szünetet kell tartanom, hogy folytatni tudjam. Hajszárításnál is pl. időnként le kell engednem a karomat, mert fájnak az izmok. Kb. egy hónapja elmentem egy orvoshoz, aki neurológus és radiológus is. Minden alapvizsgálatot megcsinált, megnézte a friss laborleletemet, majd azt mondta, ilyen betegség nincs. Persze ez jó hír, de mivel úgy érzem, ha lassan is, de egyre rosszabb a helyzet, ennek csak van valami oka, és fogalmam sincs, hova forduljak, és kicsit félek, mi lesz ennek a vége, hova fajul a dolog. A nagyrutinban a CK volt emelkedett (145 a felső határ, nekem 172 volt, de pl. előző nap tornáztam), a többi érték rendben volt, gyulladási, vérképzési, máj stb. paraméterek is bőven határ alatt. 22 éve pajzsmirigy alulműködésem van, ami karban van tartva, a TSH érték minden ellenérzésnél 1 körül van. Tudna tanácsot adni, mihez kezdjek mindezek tudatában? Nagyon köszönöm, hogy elolvasta levelemet, és előre is köszönöm megtisztelő válaszát! "
Kedves Érdeklődő,
szerencsére a CK emelkedés jelentéktelen. (A komoly emelkedés tízszeres-kétszázszoros.)
Legszerencsésebb, ha az izompanaszai miatt elsőként reumatológus segítségét tetszik kérni.
Tisztelettel,
Kádár dr.

Hírek

A tartós bőrpírt nem csak a meleg okozhatja

A tartós bőrpírt nem csak a meleg okozhatja

A nyári melegben gyakran kipirulunk, ha azonban ez az állapot tartóssá válik, fényérzékenység és ízületi fájdalmak is jelentkeznek, az már autoimmun betegséget is jelezhet. A lupusz sajátossága, hogy sokszor alattomosan és hétköznapi panaszokkal jelentkezik, melyek ráadásul több más, gyakori kórkép jelei is lehetnek. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy a betegség a szó klasszikus értelmében véve nem gyógyítható, de idejében megkezdett kezeléssel az állapotromlás és a szövődmények megelőzhetők.

6+1 teendő kullancscsípés esetén

6+1 teendő kullancscsípés esetén

A kullancscsípés komoly egészségügyi kérdéseket vet fel, mivel a kullancsok potenciálisan betegségeket terjeszthetnek. A legfontosabb az, hogy nyugodt maradjon, és megfelelően reagáljon a csípésre. Ez a cikk áttekintést nyújt arról, hogy mit tegyen, ha megcsípte egy kullancs, és hogyan minimalizálja a lehetséges egészségügyi kockázatokat.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok