Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

" Tisztelt Doktornő/Doktor úr!
45 éves nő vagyok, panaszaim kisebb-nagyobb intenzitással évek óta fennállnak, de az utóbbi időben lett zavaró. Ami a jellemző: torna közben (heti 2-3 alkalommal elég intenzív testmozgást végzek itthon), négykézláb végzett gyakorlatnál hamar megfájdul a csuklóm, vállam (bár azt tudni kell, hogy pár éve meszesedést mutatott ki az uh mindkét vállamban, tünetmentesebb időszakok is vannak, de sokszor eléggé fáj, főleg a jobb), nem gyengeséget érzek, hanem fájdalmat, ami az ujjaimat is érinti. Ugyanennél a gyakorlatnál a térd felett a combizom is kb. a gyakorlat felénél elkezd fájni, pici szünet után tudom folytatni. Szintén megfájdul bizonyos lábgyakorlatoknál. Kargyakorlatnál a könyök feletti izmoknál érzem ugyanezt, kicsit olyan égő a fájdalom jellege. Ha leguggolok, elég hamar megfájdulnak a bokáim. Ha egy kicsit nehezebb tárgyat felemelek, akkor is érzem a csuklóban, karban a fájdalmat. Végig tudom csinálni a kb. 1 órás tornát, de párszor egy-két mp szünetet kell tartanom, hogy folytatni tudjam. Hajszárításnál is pl. időnként le kell engednem a karomat, mert fájnak az izmok. Kb. egy hónapja elmentem egy orvoshoz, aki neurológus és radiológus is. Minden alapvizsgálatot megcsinált, megnézte a friss laborleletemet, majd azt mondta, ilyen betegség nincs. Persze ez jó hír, de mivel úgy érzem, ha lassan is, de egyre rosszabb a helyzet, ennek csak van valami oka, és fogalmam sincs, hova forduljak, és kicsit félek, mi lesz ennek a vége, hova fajul a dolog. A nagyrutinban a CK volt emelkedett (145 a felső határ, nekem 172 volt, de pl. előző nap tornáztam), a többi érték rendben volt, gyulladási, vérképzési, máj stb. paraméterek is bőven határ alatt. 22 éve pajzsmirigy alulműködésem van, ami karban van tartva, a TSH érték minden ellenérzésnél 1 körül van. Tudna tanácsot adni, mihez kezdjek mindezek tudatában? Nagyon köszönöm, hogy elolvasta levelemet, és előre is köszönöm megtisztelő válaszát! "
Kedves Érdeklődő,
szerencsére a CK emelkedés jelentéktelen. (A komoly emelkedés tízszeres-kétszázszoros.)
Legszerencsésebb, ha az izompanaszai miatt elsőként reumatológus segítségét tetszik kérni.
Tisztelettel,
Kádár dr.

Hírek

A pikkelysömör nem fertőz, de megbélyegezheti a betegeket

A pikkelysömör nem fertőz, de megbélyegezheti a betegeket

A psoriasis a krónikus autoimmun betegségek közé tartozik, ami több mint 125 millió embert érint világszerte, vagyis a teljes népesség nagyjából 3 százalékát. Az arcon, a nyakon és a test más, jól látható részein megjelenő ezüstfehér pikkelyekkel borított, vaskos hámló foltok nem fertőznek, mégis súlyos negatív pszichológiai hatással vannak az érintettekre – mondja dr. Kádár János belgyógyász, immunológus, infektológus, az Immunközpont orvosa.

Fájdalmas csomók a lábszáron - mi okozhatja?

Fájdalmas csomók a lábszáron - mi okozhatja?

Az erythema nodosum a mélyben fekvő kiserek gyulladásához vezető késleltetett típusú túlérzékenységi reakció. Csomók formájában jelentkezik, elsősorban a sípcsonton feletti bőr területén. A betegség becslések szerint 100 000 emberből 1-5-öt érint. Dr. Kádár János, az Immunközpont belgyógyász, immunológus, infektológus szakembere szerint az erythema nodosumot a szervezet által idegennek tekintett antigének: fertőzések, gyógyszerek vagy akár téves felismerés miatt autoimmun gyulladásos állapotok egyaránt kiválthatják, azonban sokszor nem sikerül a pontos okot azonosítani.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK