Immunológia

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Úr!
olyan problémában kérem a segítségét hogy 2 éve be van gyulladva a szemem. Számtalan szemorvosnál jártam már leginkább magánrendelőben ahol különböző szemcseppeket-kenőcsöket írtak fel. Eleinte volt hogy használt de nem tartósan mindig visszagyulladt 1 hónap múlva. Jelenleg ott tartok hogy a kezelések ellenére semmi javulás de szemorvos nem küld egyéb vizsgálatokra. Szem problémámon kívül fáradékony vagyok, hajam hullik erősen, és folyamatosan csalán kiütések jönnek ki rajtam amik inkább a lábon jelentkeznek. Általános vérvételen voltam már ott nem találtak semmit,fogászaton panoráma röntgent végeztek tavaly nyáron ahol az egyik fogam gyökércsúcsát levágták, Fül orr gégészeten is voltam ezután ahol találtak egy cisztát az arcüregemben amit okozhat rossz fog is. Van is egy fogam ami letört és volt már begyulladva azt jövőhéten kezelik.
Az lenne a kérdésem hogy ezek a panaszok együtt egy tünet e vagy nem, miért nem használhat a helyileg kapott antibiotikumos vagy szteroidos kezelés?
Esetleg tudna e tanácsot adni, hogy milyen vizsgálatot lenne szükséges csináltatni hogy kiderűljön mi a probléma?

Tisztelettel
Hegedűs Gergő
Kedves Érdeklődő, megerősítve az egyéb fórumon feltett kérdésére adott választ, közös kiindulópont lehetősége felmerül, ennek kiderítésére belgyógyász-immunológus segítségét kérje. Ilyen típusú konzultációval Központunkban is készséggel állunk rendelkezésre.
Tisztelettel,
Kádár János dr.
Tisztelt Doktor Úr
Jelenleg MABTHERA 500 mg-os infúziót kapok.A következő mellékhatásokat érzem:vörösség a szájüregben és a nemi szerveken, orrfolyás, hasi fájdalom,láb gombás fertőzése,tűszúrás,égő érzés a bőrön,reflux,izom,ésizületi fájdalom.Kérem szíveskedjen tanácsot adni,hogy kérjem-e az orvosomtól a terápia megváltoztatását.

Tisztelettel
Kozma Gézáné


Kedves Asszonyom, feltehetően olyan komoly betegség miatt kell a szert kapnia, amelynek a kezelését nem lehet ilyen "kutyafuttában" elintézni. Legcélszerűbb, ha a gondozó orvosával veszi fel a kapcsolatot.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Tisztelt Doktornő/Úr!
2017. március 20-án reggelre, minden előzmény nélkül bedagadt a 7 éves kislányom bal térde (leginkább a térdkalács fölötti külső részen egy fél pingpong labda nagyságú dudor keletkezett, de a térd egész szélességében is bedagadt).
Ekkor elvittük háziorvoshoz, majd röntgenre (negatív). Ortopédián pihentetést javasoltak, a gyerekorvos által felírt antibiotikum, gyulladáscsökkentő szedését javasolták tovább. Két hét antibiotikum után elmúlt a lábdagadás egy hétre, majd visszajött. Ismét két hét antibiotikum, majd 1 hétre megint elmúlt a térd dagadása.
Vissza ortopédiára ahol leszívatták a dagadást (3,5 cm3 átlátszó sárga folyadék, melyet nem küldtek el vizsgálatra, mert nem volt gennyes). Átküldtek FOG-re, góc vizsgálatra, mely annyiból állt, hogy megnézték a gyerek torkát és mivel még megvolt a garatmandulája, közölték, h. ki kell venni. (Előtte a gyerek félévig nem volt beteg). Másik FOG, másik kórházban szintén megerősítette a garatmandula mint góc megalapozóját az előzmények ismeretében, ezért május 8-án az eltávolításra került.
Azóta természetes gyógymódokkal (kurkuma, propolisz, árnika krém) próbáljuk csökkenteni az utólagos gyulladást, mert 2 hetente visszatér a lábdagadás, hol jobban, hol kevésbé, mert a FOG és a háziorvos is azt mondta, hogy akár 2 hónap is lehet, mire kiürül a szervezetből a góc méreganyaga a góc eltávolítása után.
Eltelt 2 hónap és a dagadás vissza-visszatér hasonló intenzitással, mint a garatmandula műtét előtt.
Kérem, segítsenek! Milyen vizsgálatokat végeztessünk el, milyen szakorvoshoz forduljunk, hogy elmúljanak a tünetek, meggyógyuljon a kislányunk?!
Tisztelettel:
Dr. Varjú Ferenc
Kedves Asszonyom, gyermek-rheumatológus felkeresése javasolt juvenilis rheumatoid arthritis kizárására.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Doktor ÚR!
Ismétlődő vetélés kapcsán végeztek immunológiai kivizsgálást nálam. Az eredményét most kaptam kézhez, és nagyon aggódom az egyik eredményem emelkedett szintja miatt.
ANA (elisa) 48,9 U/ml (referenciatartomány 0-25)
ENA screen negatív
ds-DNA 4,6 IU/ml (0-20 a ref.tartomány)
Lehet ez a vetéléseim okozója? Tudna nekem segíteni, hogy mik okozhatják az ANA emelkedett eredményét? Olvastam, hogy akár daganatos megbetegedést is jelezhet, és nagyon megijedtem. Javasolna ez ügyben kezelést, további vizsgálatokat? Köszönettel
Kedves Érdeklődő, elképzelhető, hogy van immunológiai teendő, személyes megbeszélés javasolt.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Dokornő/Úr!
Egy éve fennálló egyensúlyzavrral küszködök,amely csak járás közben okoz problémát, sajnos nagyon elkeserít mert élhetetlenné vállt így az életem. Emellett kórosan fáradt is vagyok folyamatosan. Neurólogiai, fül orr gégészeti vizsgálataim voltak, de ott nem találtak semmit . Ön véleménye szerint érdemes lenne egy immunolgiai vizsgálatot is elvégeztetni?
Válaszát, segítségét előre is nagyon köszönöm!
Tisztelettel:
Erika
Kedves Érdeklődő, a leírtak immunbetegségre nem jellegzetesek.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Doktor Úr/Nő !
41 éves nő vagyok ,mindkét lábam dagad bokánál,voltam vele több szakrendelésen is .Szív,vese,hormonális dolgok kizárva. Most még talán az érerdet vagy a vénás elégtelenség ami lehet,ezért érultrahangra kértem időpontot. A kérdésem az lenne,hogy immunprobléma állhat a háttérben,nem érzem magam betegnek nem szedek semmilyen gyógyszert ,túlsúlyos sem vagyok,egészségesen élek ,én még náthás sem voltam vagy 20 éve.A kalcium szintem találták egy picit magasabbnak,de ez a d vitamin túlzott szedése miatt van,vagy a kalciumban gazdag ételek.
Kedves Asszonyom, a részletes leírás ellenére látatlanban nehéz bármit is mondani. A panaszok alapján nem elsősorban immunológiai rendszerbetegség gyanúja merül fel - amelyik a Központunk vezető profilja.

Általános belgyógyászati jellegű megbeszélésre természetesen, ha úgy ítéli, készséggel várjuk, időpont egyeztetés után.
Tisztelettel,
Kádár János dr.
Tisztelt Doktor Úr / Nő!
Az alábbiakban szeretném segítségét, véleményét kérni:
Utolsó véreredményemben a anti-C1q antitest háromszorosa (30,7 U/l) a felső határértéknek (10,0 U/l). Írna nekem erről az antitestről? Mit jelent ez az érték? Milyen tüneteket produkál? Kellene bármit is tapasztalnom magamon? Mit kell tennem ezzel?
Válaszát, segítségét előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel,
Bernadett
Kedves Érdeklődő,

így önmagában a lelet nem értelmezhető.

Elsősorban az a kérdés merül fel, milyen panaszokra, milyen betegség gyanújával kérték a vizsgálatot, és azt a lelet alátámasztja-e.

Így kiragadottan bármilyen irányú döntéshez a fenti lelet súlya minimális.


Amennyiben úgy kívánja, személyes konzultációra és vizsgálatra készséggel rendelkezésre állunk.


Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2 hónapja vagyok beteg és sajnos nem derült ki mi lehet a bajom. Eszek és fogyok, voltam gyomortükrözésen, vérvételen, gasztroenterológusnál kivizsgáláson. Az első véreredmény alapján a gamma gt 207 és gpt 36 és Alkalikus foszfatáz 130 volt, hasi ultrahang annyit állapított meg, hogy az epémben egy kis polip látható, a hasnyálmirigy nem látható. Aztán a gyomortükrözés eredménye fekély, egy baktérium okozta, amire kaptam 2 antibiotikumot, savlekötőt, a kúrát végig csináltam. Állapotom azóta is ugyanolyan, eszek és fogyok, habár már nem nagyon van miből. Újabb vérvétel eredmény a lisztérzékenység negatív, cukor értékeket néztek. Éhgyomri glukóz (plazmából): 5,2, 60 perces: 8,5, 120 perces: 4,8, Inzulin: 6,0, 60 perces: 58,3, 120 perces: 49,3. Nem tudom, hogy ezek az értékek mit mutatnak, azt sem, hogy innen milyen orvoshoz forduljak. Egyik szakorvos azt mondja, hogy az epe, a másik, hogy valamilyen felszívódási zavar. A gamma gt és gpt érték normalizálódott, viszont az amiláz folyamatosan magasabb. 4 hete 115 volt, most 121. Nem fáj semmim, ezért nem gondolnak komolyabb dologra. Szeretném kérni, hogy az Ön véleménye szerint merre induljak tovább. Nincs hasmenésem, nem hányok, ilyen tünetek sincsenek. Válaszát előre is köszönöm!
Marianna
Kedves Asszonyom, a részletes leírás ellenére látatlanban nehéz bármit is mondani. A panaszok alapján nem elsősorban immunológiai rendszerbetegség gyanúja merül fel - amelyik a Központunk vezető profilja.

Általános belgyógyászati jellegű megbeszélésre természetesen, ha úgy ítéli, készséggel várjuk, időpontegyeztetés után.
Tisztelettel,

Kádár János dr.
Idézet (Immunközpont ):
Tisztelt Doktor úr/nő.
32éves nő vagyok. Begyulladt az egyik fogam, most gyökérkezelik. A gyulladással, fájdalommal egy időben hajhullás is jelentkezett. Ennek már egy hónapja. Most már próbatömés van a fogamban, 2hét múlva lesz végleges, ha panasznentes lesz. (azóta nem fáj)
A hajhullás még megvan.
Azt szeretném kérdezni, hogy mikor rendeződik a hajhullás?
Szedek biborkasvirág kapszulát(4 hete már napi 900 kg-t), sörélesztőt, erős b vitamin komplexet b12-vel. Ezek segíthetnek?
Tisztelt Kérdező,

Amennyiben a hajhullást valamilyen gócfertőzés okozza, akkor a gyulladás megszűntetése után 2-3 hónappal várható a hajhullás csökkenése. Multivitamin tabletták csökkenthetik a tüneteket.

Üdvözlettel:
Dr. Garaczi Edina
bőrgyógyász, allergológus
Tisztelt Doktor Úr/Nő, Röviden leírnám a történetem, kérem ha tud adjon tanácsot. Március közepén hasmenés kínzott pár napig, diétáztam, megszűnt azonban erősödő hasi fájdalmaim miatt az ügyeletre mentünk. A jobb és bal borda alatti részen éreztem leginkább. Volt több vérvételem, ultrahangom, gyomortükrözésem, mind negatív lett. A vérképembe egyszer emelkedett az fvs 13.5-ig. Széklettenyésztés Campylobacter fertőzést igazolt amire 5 napig szedtem a felírt Ciprofloxacint. Ami után azonban sorozatban jöttek elő a tüneteim, mellkasi fájdalom szívdobogásérzéssel kardiológus vizsgált EKG, ultrahang mindent rendben talált. Gasztroenterológián reflux gyanúja miatt PPi-t szedtem 2 hétig. Illetve a bakteriális góc gyanúja miatt 5 napig Kliont. Infektológián C.Diff tenyésztés és az alap széklettenyésztés is negatív lett. A C.diff a Cipro óta elhúzódó hasmenés miatt lett megkérve ami minden nap csak egyszer volt de kifejezetten lágy. Az előző héttől az étvágyam jobb, a széklet is formáltabb de laza. További panaszaim amit sehova nem tudok kötni: gyakori fejfájás, ami korábban sosem volt, térd izület fájdalma, ritkán enyhe hőemelkedés 36,9-37,2 körüli, fáradékonyság, mandulagyulladás. A háziorvosom szerint a Cipro nagyon megborítja a bélflórát ezért hónapokba is telhet míg az emésztés helyreáll. Probiotikumot kb 1 hónapig már szedtem. Kérném segítségüket, Köszöettel: István, 22
Kedves Érdeklődő, első megközelítésben a leletek alapján nem merül fel autoimmun rendszerbetegség gyanúja.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Hírek

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

Rheumatoid arthritis (RA) néven is ismert az ízületi gyulladás autoimmun formája. Nevével ellentétben azonban a betegség tünetei nem korlátozódnak kizárólag az ízületekre. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen panaszok fordulhatnak még elő a betegeknél és mit tehetünk a kezelés érdekében.

Magas CRP? Szedjen D-vitamint!

Magas CRP? Szedjen D-vitamint!

Ha a C-reaktív protein (CRP) értéke megnő meg a vérben, az rendszerint azt jelzi, hogy a szervezetben valahol gyulladás zajlik. Egy friss kutatás szerint ennek megelőzésében és kezelésében is segíthet a D-vitamin pótlás. A hír kapcsán dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát kérdeztük.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészségközpontok
