Immunológia

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Orvos válaszol

Beatrix Bencze

Tisztelt Doktor Úr!
Az Encepur kullancs elleni oltás éves ismétlését kéne megkapnom, de nem tudom, hogy szoptatós kismamaként ezt lehet-e.Az anyatejbe átmegy-e, illetve a kisbabámnak ebből származhat-e bármi kára?Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel várom válaszát: B.Beatrix

Kedves Asszonyom,
a szer minden bizonnyal ártalmatlan, de ilyen irányú vizsgálat nem történt és adat nem áll rendelkezésre. Talán várnék az emlékeztető oltással.

Tisztelettel, Kádár János dr.

HENRIETT

Tisztelt doktor úr! Évek óta fennálló panaszaik vannak gerinc és csiposzukulettel vizsgálatnak, de a labujjaim annyira fájnak és lilák lesznek hogy hallottam a Raymunnd szindróma róla. A vérkeringését mely éremmel nincs baj annak idején megnézték. Mostmár ez fájdalmas és cipőben is alig bírok járni.
Összefüggés lehet?? Kérem segítsen mert van két kisgyereket és itt vagyok 43 évesen és mennek a találgatások.
Üdvözlettel. Dernesch Henriett

Kedves Dernesch Henriett, az én értelmezésemben a panaszai leginkább mozgásszeriek, az immunológus nem sokat ért ezekhez és eszköztára sincsen hozzá. Természetesen vizsgálat nélkül nagyon nehéz bármit is mondani, de leginkább mégis reumatológust kellene felkeresnie.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Végh Eszter

T. főorvos Úr.
A háziorvos szerint, bőrre lokalizált vasculitis miatt: Tüneteim mögött szóródó fertőzés ill. microthrombusok merültek fel. Kivizsgálás részeként hemokultúra
merült fel.
Laboratóriumokat végigtelefonáltam, de ők ilyet nem végeznek. Ön a kórházban le vetetné a vért, ehhez a vizsgálathoz? Kérem igazítson el, hogy hol és mikor kereshetem Önt ezzel kapcsolatban. Tisztelettel: Poór E

Kedves Érdeklődő,
nem teljesen értem a kérdést, mert a haemocultura levételének nincsen ilyen indikációja, a bőr-vasculitis diagnosztikájához ez nem tartozik hozzá.
Tisztelettel, Kádár János dr

Murszelovicsne M Judit

T Doktor Ur 4eve tarta alando szaj egesem van kiszarad fajdalmas mar a nyirokcsomom is begyuladt ultrahangos vizsgalaton voltam az negatik szajsebesznel is a fogorvos most egy vervetelt ker virusvizsgalatot a nyelvemen egyik oldalon veralafutasok vannak nemtudom hogy milehet a baj varom valaszat.

Kedves Asszonyom,

Sajnos teljes értékűen nem lehet erre válaszolni, de az elmondottak alapján egy immunológiai szűrővizsgálat indokolt lehet - akár a mi intézetünkben is.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Horváth Lászlóné

Tisztelt Főorvos Úr!
Mi lehet az oka annak hogy bármilyen betegségre felírt gyógyszer szedését rövid időn belül abba kell hagynom, mert azonnal a mellékhatásai érvényesülnek. Izom fájdalom, fejfájás, alvászavar, aszmás fújtó köhögés. Pajzsmirigy alúlműködésre sem tudom a hormonpótlót szedni. Azt a tanácsot kaptam hogy kis mennyiséggel próbáljam hozzászoktatni a szervezetet. Negyedet szedtem naponta. Többszőr le kellett állnom vele mert az előzőekben felsorolt hatások jelentkeztek kiegészülve erős szívtáji fájdalommal. A mostani próbálkozásom odáig vezetett hogy este a lefekvés után váratlanul olyan erős szívtáji és hát fájdalmam volt hogy alig mertem megmozdulni. nagyon erős fulladás és köhögés kísérte. Feküdni nem tudtam csak ülni.Most hogy abba hagytam a gyógyszert valamivel jobb lett az állapotom, de a fújtó köhögés még mindig megmaradt.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Horváth Lászlóné

Kedves Asszonyom,
Sajnos nemigen tudok olyan immunológiai kórképről, amelyik hasonló panaszokkal járna.
Ettől eltekintve, vagy inkább ettől függetlenül vannak belgyógyászati/általános orvosi szempontok is, ilyen szemmel készséggel áttekintem az adatait és megvizsgálom Önt egy konzultáció keretében.
Tisztelettel,
Kádár János dr.

Horváth Ibolya

T. Dr Úr
T.Dr Úr
Fiamnak agyvelögyuladása van az immunrendszere támadja a sejteket és okoza az összes bajt edig mindenki aszt monta gyogyithatatlan Kérem tudna nekem segiteni!

Tisztelt Kérdező,
Javaslom ideggyógyászati kivizsgálását a fiának sclerosis multiplex esetleges gyanúja miatt.
Üdvözlettel.
Kádár János Dr

Réfi Aniko

T.Doktor Ur! Kérdésem az lenne hogy problémámal tudok Onokhoz fordulni?Már az osszes szakorvost bejártam!Feleslegesen ill.csak a fogaimat huzták ki feleslegesen!Goc kutatás miatt!Izuleti fájdalmak miatt mentem orvoshoz.Ahol kiderult hogy az Ast.900.Crp jo.Elindult a goc kutatás!Gégészet,urologia,kardiologia,hasi ultrahang mind negativ
De azért pár db fogamat kihuztak/hátha/?cimszoval!Ez vol 3éve.Azota is magyon fàjnak az izuleteim.Azota is mindig 900az Ast.Gyulladas nincs ugxszintém.Crp jo!A mamdulámat is kivenék/bár negativ lett a temyésztés/csak hogy hátha!?Tobb gégészeten voltam fele fele arányba mondták a kikel venni ill.kine vetesse!Szeretnèk megoldást találni?Tud Nek ebben segiteni?Még a dologhoz hozzà tartozik hogy nógyogysszatilag 2szer volt már streptococ.fertozott 8 ill.5éve is.De azt elvileg kikezelték!Mert az utso szurésem negativ lett.Tobbszor is! Koszonom szépen
Várom vàlaszát!

Dr. Kádár János

Kedves Réfi Anikó,

Az esetek egy részében az ok nem ilyen „góctermészetű”, hanem valódi immunológiai gyulladásos folyamatról van szó. Ennek eldöntésére, orvosi vizsgálatra készséggel várom, javaslom, vegye fel a kapcsolatot a Recepcióval, és egyeztessen egy konzultációs időpontot.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Péterfi Alexandra

T. Doktor Úr!

2016 októberében sikertelen lombikok miatt immunológiai vizsgálatokba kezdtem. Az ANA (ELISA) értékem 41,8 lett, a többi érték mellette negatív, vagy referenciatartományon belüli volt (Synlab Infertilitás panel III.). A ds-DNA ugyan referenciatartományon belüli 11,9 IU/ml (0-20), de azt olvastam ez attól még nem jó érték. 2017 február 17-én, a 4. sikertelen lombik után újra megcsináltattam az ANA (ELISA) tesztet, 35,4, de az ENA screen viszont pozitív lett (októberben negatív volt). Mire utal a csökkent ANA ELISA viszont már ENA screen pozitivitás? Nőgyógyászati gyulladásaim mostanában gyakran vannak, ez hol erősebb, hol gyengébb, az első ANA mérésnél is volt és minimálisan most is van. Úgy tudom ez is befolyásolhatja az eredményt.

Kedves Péterfi Alexandra,

javaslom, történjék személyes konzultáció: a dolog nyilván fontosabb, minthogy egy levelezéssel el lehetni intézni.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

nagy eszter

T. Kádár főov. Úr. Különféle ismeretlen eredetű kiütés jön a kezemre, aminek nem találják az okát. a köröm ágy feletti részek kivörösödnek, elkezd feszülni a köröm, majd leválik a körömágytól. a létező összes laborvizsgálat elkészült, vagy nem, és minden leletem negatív. de valami mégsincs rendben, és ha adna útmutatást azt megköszönném. Ha szükséges elmegyek Önhöz, csak legyen már vége. Üdv: Eszter

Kedves Eszter, készséggel várom rendelésemen.

Kádár János dr.

G. Lilla

Tisztelt Főorvos Úr!

Férjemet két hete meghűlés miatt Bell féle bénulással kezelik. Heti 5 fizioterápiás kezelés mellett napi 3*1 Milgammat szed, Kaldyiumot, Illetve hetente felezős adagban Medrolt, ezt napi 32 mg-ról kezdte, most már napi 8 mg-ot kap a harmadik héten és a jövő héten napi 4 mg-os adaggal be is fejezi (4 hetes kúra).

Mivel babát szeretnénk így érdekelne, kell-e és ha igen mennyit várni a próbálkozással? Lehet-e bármilyen problémája a babának az általa szedett gyógyszerek miatt?

Válaszát és tanácsát nagyon köszönöm előre is!

G. Lilla

Kedves Érdeklődő, a fenti gyógyszerek szedése önmagában nem jelent kockázatot.

Tisztelettel,

Kádár János dr.