Immunológia

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T. Doktor Úr!

2016 októberében sikertelen lombikok miatt immunológiai vizsgálatokba kezdtem. Az ANA (ELISA) értékem 41,8 lett, a többi érték mellette negatív, vagy referenciatartományon belüli volt (Synlab Infertilitás panel III.). A ds-DNA ugyan referenciatartományon belüli 11,9 IU/ml (0-20), de azt olvastam ez attól még nem jó érték. 2017 február 17-én, a 4. sikertelen lombik után újra megcsináltattam az ANA (ELISA) tesztet, 35,4, de az ENA screen viszont pozitív lett (októberben negatív volt). Mire utal a csökkent ANA ELISA viszont már ENA screen pozitivitás? Nőgyógyászati gyulladásaim mostanában gyakran vannak, ez hol erősebb, hol gyengébb, az első ANA mérésnél is volt és minimálisan most is van. Úgy tudom ez is befolyásolhatja az eredményt.
Kedves Péterfi Alexandra,

javaslom, történjék személyes konzultáció: a dolog nyilván fontosabb, minthogy egy levelezéssel el lehetni intézni.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
T. Kádár főov. Úr. Különféle ismeretlen eredetű kiütés jön a kezemre, aminek nem találják az okát. a köröm ágy feletti részek kivörösödnek, elkezd feszülni a köröm, majd leválik a körömágytól. a létező összes laborvizsgálat elkészült, vagy nem, és minden leletem negatív. de valami mégsincs rendben, és ha adna útmutatást azt megköszönném. Ha szükséges elmegyek Önhöz, csak legyen már vége. Üdv: Eszter
Kedves Eszter, készséggel várom rendelésemen.

Kádár János dr.
Tisztelt Főorvos Úr!

Férjemet két hete meghűlés miatt Bell féle bénulással kezelik. Heti 5 fizioterápiás kezelés mellett napi 3*1 Milgammat szed, Kaldyiumot, Illetve hetente felezős adagban Medrolt, ezt napi 32 mg-ról kezdte, most már napi 8 mg-ot kap a harmadik héten és a jövő héten napi 4 mg-os adaggal be is fejezi (4 hetes kúra).

Mivel babát szeretnénk így érdekelne, kell-e és ha igen mennyit várni a próbálkozással? Lehet-e bármilyen problémája a babának az általa szedett gyógyszerek miatt?

Válaszát és tanácsát nagyon köszönöm előre is!

G. Lilla
Kedves Érdeklődő, a fenti gyógyszerek szedése önmagában nem jelent kockázatot.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Főorvos Úr!
3 éve van fejbőr problémám, pontosan körülírt területen nincs hajam, teljes a kopaszodás, ahol nem nő vissza a haj. Néhány szál maradt ezen a területen. Sajnos lassan, de tovább terjed ez a hajhiányos hely. Kezelték már antibiotikummal,szteroidos krémmel+injekcióval, illetve immunrendszer gyengítő gyógyszerrel. Diagnózisom bizonytalan, vévizsgálat sem készült arról hogy immunrendszer beteg lennék. Kérem a tanácsát, mit tegyek, jó lenne egy laborvizsgálatokkal megerősített diagnózis, nem csak a találgatások és felesleges gyógyszerszedések.
Válaszát és tanácsát előre is köszönöm.
Szabó Edina
Kedves Szabó Edina,

a tanácsom: személyes konzultáció, amennyiben komolyan gondolja a kérdés feltevését. Levélben nem lehet ilyen dolgokat rendezni, de a legnagyobb készséggel állok a rendelkezésre, vagy bármelyik kollegámat megkeresheti.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Tisztelt Főorvos úr!

Szeretném kérdezni, hogy a Sjögren szindrómát vérből biztosra ki lehet mutatni? Köszönettel Baky Márta
Kedves Baky Márta,

a vérvizsgálat a hajlamosító antitestek, a gyulladás, vagy a kóros fehérjék kimutatására alkalmas, az esetleges szervi érintettségek általában ilyen módon nem megfelelően észlelhetőek.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
Tisztelt Főorvos Úr!

Sikertelen lombikprogram után az alábbi vérvételeket szeretném megcsináltatni: celluláris immunstátusz és NK sejt funkció, illetve 3 gén vizsgálata: Leiden, Protrombin, MTHFR
A kérdésem az lenne, hogy szükséges- e valamennyi időnek eltelni a program után, illetve, hogy ezen vizsgálatok ciklushoz kötöttek-e?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
S. Lilla
Tisztelt Érdeklődő, azt javaslom, ne Ön döntsön a vizsgálatokról, hanem kérdezzem meg szakembert, mire lenne szüksége.

Tisztelettel,

Kádár János dr.
T. Főorvos Úr!
63 éves vagyok. Közel két éve állandóan elfehérednek az ujjaim télidőben, és nedves párás időben akkor is ha nics a hőmérséklet fagypont alatt. Az utóbbi időben sokszor nem csak fehér hanem szilvakék is lessz az ujjam. Kesztyű viselés ellenére. Érdekelne, hogy szükséges lenne-e orvosi vizsgálat.

Köszönettel
Nagyné Jobbágy Klára
Kedves Nagyné Jobbágy Klára, egy immunológiai szűrővizsgálatot érdemes elvégeztetni.

Tisztelettel, Kádár János dr.
T. Főorvos Úr!
Nőgyógyászati tenyésztésen, ki derűlt, hogy stapylococcus aureusom va.
Először , a nőgyógyász, ciproflaxacint, írt fel, másfél dobozzal nekem is és a férjemnek is, de sajnos, az nem hozott gyógyulást erre a makacs betegségre. Mivel volt egy ismétlő tenyésztésem, szintén ugyan az volt az eredmény. Most sumetrolimot írt fel az orvos, és abból négy dobozzal szedek be, és utánna ismét lesz egy tenyésztés vizsgálatom. Már előre félek, az ereménytől. Mert sajnos a tünet e vissza jött gyógyszer szedése altt is. A tünet, jellege erős viszketés a szeméremdombon, és reggelre ki jött egy vizes hólyagocska a fenekem, alsó részén. Sajnos a férjem gerinvelői eredetü izomsorvadásos, és önelátásra nem képes. Én is rokkanz vagyok de azért önellátó. Azt szeret ném meg kérdezni Öntől, hogy e makacs és sok antibiotikumra rezisztens betegségre, van e olyan gyógyszer, amit itthon tudnánk szedni, és hatása ki írtja ezt a betegséget, kórházi befekvés nélkül, mert azt nehezen tudnánk meg oldani.
Nagyon váro a válaszát, és előre is köszönöm, hogy időt szánt a levelem elolvasására.
Tisztelettl: kisváradi Katalin
Kedves Kisváradi Katalin,
Sajnos nem elegendő a nekem adott információ: a Staphylococcus egy nagy család (=ez csak a kórokozó "vezetékneve"), tudnom kellene, melyikről van pontosan szó. (Egyesek pl. nem is kórokozók ebben a régióban, és kár is őket kezelni, mert ártelmatlanok.. Mások alig reagálnak gyógyszerre: tudni kell a néven túl a pontos bakteriológiliai rezisztencia-adatokat is.)
Félek, levélben - E-mail-ben nem tudunk tovább jutni: személyes konzultációt javaslok.

Tisztelettel,
Kádár János dr.
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Volt 2016.októberében kezdődő légúti (felső majd alsó) megbetegedséem, nátha később hörghurut. Hosszass pihenés, gyógyszeres kezelés után ez nagyjából megszűnt, de a levertség fáradtság fejfájás, zöld /sárga felső légúti váladék maradt még most is 2017.Jan.ban. Az ujjamon is kijött egy kis ekcéma szerű bőrbetegség novemberben. Előtte ilyen jellegű problémáim nem voltak, csak fejbőrön kis vörösség. Voltam tüdőgyógyászaton, ott már nem találtak semmit, koponya röntgen sem utalt melléküreg gyulladásra. Mi lehet a probléma? Lehet hogy az 1 éve gyökérkezelt fognál keletkezett góc?

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Pásztor Úr,
sajnos a koponya (orrmelléküreg) rtg többnyire nem elegendő: orrmelléküreg CT-re van szükség.
A CT lelettel keressen fel fül-orr-gégészt. Ebben már majd az Allergiaközpont is tud segíteni, ha a CT meg van.
Immunológus csak ezután jön.
Tisztelettel,
Kádár János dr.
Tisztelt Professzor úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e szednem a Broncho Vaxom vagy Ribomunyl tablettát, ha autoimmun pajzsmirigy alulműködésem és rheumatoid arthritisem van, bár ezt még teljesen nem mondták ki, mert "csak" a Rf és az antiCCP volt magas, eltérés az MR vizsgálaton nem volt. Gyerek között dolgozom és állandóan elkapom a vírusokat, bacilusokat. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát!
Tisztelt Érdeklődő,
az Ön által kérdezett két szert aktív immunizálásra alkalmazzák, használatuk egyébként nem veszélyeztető más betegségek miatt.
Tisztelettel, Kádár János dr.

Hírek

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

A sokízületi gyulladás nem csak az ízületeket betegíti meg

Rheumatoid arthritis (RA) néven is ismert az ízületi gyulladás autoimmun formája. Nevével ellentétben azonban a betegség tünetei nem korlátozódnak kizárólag az ízületekre. Dr. Kádár János immunológus, az Immunközpont főorvosa elmondta, hogy milyen panaszok fordulhatnak még elő a betegeknél és mit tehetünk a kezelés érdekében.

Magas CRP? Szedjen D-vitamint!

Magas CRP? Szedjen D-vitamint!

Ha a C-reaktív protein (CRP) értéke megnő meg a vérben, az rendszerint azt jelzi, hogy a szervezetben valahol gyulladás zajlik. Egy friss kutatás szerint ennek megelőzésében és kezelésében is segíthet a D-vitamin pótlás. A hír kapcsán dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát kérdeztük.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica Egészségközpontok
