Immunológia

Dr. Smajda Zsuzsanna

Dr. Smajda Zsuzsanna

allergológus és klinikai immunológus

Specialitások

  • Szisztémás autoimmun betegségek
  • SLE - lupus
  • Sjögren
  • Raynaud szindróma
  • Progresszív szisztémás szklerózis

Az online bejelentkezés az orvostkeresek.hu oldalon történik.

 

Tanulmányok

Általános orvosi diplomáját 1985-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, Budapesten.

Munkahelyek

Az egyetem elvégzését követően a Tétényi úti Kórház /mai Szent Imre Kh/ Tüdőosztályán helyezkedett el, ahol 18 évig dolgozott. Kórházi munkája során nagy gyakorlatot szerzett asztmás, COPD-s, tüdődaganatos, tüdőembóliás, köhögős, tüdőgyulladásban szenvedő betegek kezelésében, kivizsgálásában.  A kórház ambulanciáján légúti allergiás és asztmás betegekkel foglalkozott, hyposensibilizaló kezeléseket folytatott.

2004-ben a Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztályán helyezkedett el, ahol a légúti betegségek mellett ételallergia, angioneurotikus oedema kivizsgálásával, allergia ill. allergiásnak vélt bőrtünetek és autoimmun betegségek /SLE, Sjögren, PSS, DM, Raynaud syndr./ kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik.

Szakmai társasági tagságok

  • Magyar Tüdőgyógyász Társaság
  • Magyar Allergológai és Klinikai Immunológiai Társaság

Dr. Smajda Zsuzsanna klinikai immunológus és allergológus magánrendelése Budapesten - szisztémás autoimmun betegségek kivizsgálása, kezelése.

Kapcsolódó cikkeink


Orvos válaszol

Réfi Aniko

T.Doktor Ur! Kérdésem az lenne hogy problémámal tudok Onokhoz fordulni?Már az osszes szakorvost bejártam!Feleslegesen ill.csak a fogaimat huzták ki feleslegesen!Goc kutatás miatt!Izuleti fájdalmak miatt mentem orvoshoz.Ahol kiderult hogy az Ast.900.Crp jo.Elindult a goc kutatás!Gégészet,urologia,kardiologia,hasi ultrahang mind negativ
De azért pár db fogamat kihuztak/hátha/?cimszoval!Ez vol 3éve.Azota is magyon fàjnak az izuleteim.Azota is mindig 900az Ast.Gyulladas nincs ugxszintém.Crp jo!A mamdulámat is kivenék/bár negativ lett a temyésztés/csak hogy hátha!?Tobb gégészeten voltam fele fele arányba mondták a kikel venni ill.kine vetesse!Szeretnèk megoldást találni?Tud Nek ebben segiteni?Még a dologhoz hozzà tartozik hogy nógyogysszatilag 2szer volt már streptococ.fertozott 8 ill.5éve is.De azt elvileg kikezelték!Mert az utso szurésem negativ lett.Tobbszor is! Koszonom szépen
Várom vàlaszát!

Kedves Réfi Anikó,

Az esetek egy részében az ok nem ilyen „góctermészetű”, hanem valódi immunológiai gyulladásos folyamatról van szó. Ennek eldöntésére, orvosi vizsgálatra készséggel várom, javaslom, vegye fel a kapcsolatot a Recepcióval, és egyeztessen egy konzultációs időpontot.

Tisztelettel,

Kádár János dr.