Immunológia

Dr. Smajda Zsuzsanna

immunológus, tüdőgyógyász, allergológus
 • Specialitások:
  • Szisztémás autoimmun betegségek
  • SLE - lupus
  • Sjögren
  • Raynaud szindróma
  • Progresszív szisztémás szklerózis
 • Rendelési helyszín:

Az online bejelentkezés az orvostkeresek.hu oldalon történik.

 

Tanulmányok

Általános orvosi diplomáját 1985-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, Budapesten.

Munkahelyek

Az egyetem elvégzését követően a Tétényi úti Kórház /mai Szent Imre Kh/ Tüdőosztályán helyezkedett el, ahol 18 évig dolgozott. Kórházi munkája során nagy gyakorlatot szerzett asztmás, COPD-s, tüdődaganatos, tüdőembóliás, köhögős, tüdőgyulladásban szenvedő betegek kezelésében, kivizsgálásában.  A kórház ambulanciáján légúti allergiás és asztmás betegekkel foglalkozott, hyposensibilizaló kezeléseket folytatott.

2004-ben a Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztályán helyezkedett el, ahol a légúti betegségek mellett ételallergia, angioneurotikus oedema kivizsgálásával, allergia ill. allergiásnak vélt bőrtünetek és autoimmun betegségek /SLE, Sjögren, PSS, DM, Raynaud syndr./ kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik.

Szakmai társasági tagságok

 • Magyar Tüdőgyógyász Társaság
 • Magyar Allergológai és Klinikai Immunológiai Társaság

Dr. Smajda Zsuzsanna klinikai immunológus és allergológus magánrendelése Budapesten - szisztémás autoimmun betegségek kivizsgálása, kezelése.

Kapcsolódó cikkeink

Viszonylag gyakori, a lakosság 5-8 százalékánál fordul elő az ujjak zsibbadásával, elfehéredésével járó betegség, mely jelentkezhet önállóan, vagy egyéb kórképek kísérő tüneteként.

Orvos válaszol

Tisztelt Főorvos Úr!
3 éve van fejbőr problémám, pontosan körülírt területen nincs hajam, teljes a kopaszodás, ahol nem nő vissza a haj. Néhány szál maradt ezen a területen. Sajnos lassan, de tovább terjed ez a hajhiányos hely. Kezelték már antibiotikummal,szteroidos krémmel+injekcióval, illetve immunrendszer gyengítő gyógyszerrel. Diagnózisom bizonytalan, vévizsgálat sem készült arról hogy immunrendszer beteg lennék. Kérem a tanácsát, mit tegyek, jó lenne egy laborvizsgálatokkal megerősített diagnózis, nem csak a találgatások és felesleges gyógyszerszedések.
Válaszát és tanácsát előre is köszönöm.
Szabó Edina

Dr. Kádár János
Dr. Kádár János
Kedves Szabó Edina,

a tanácsom: személyes konzultáció, amennyiben komolyan gondolja a kérdés feltevését. Levélben nem lehet ilyen dolgokat rendezni, de a legnagyobb készséggel állok a rendelkezésre, vagy bármelyik kollegámat megkeresheti.

Tisztelettel,

Kádár János dr.

Kapcsolódó oldalak

Hírek

Ezek a leggyakoribb autoimmun betegségek

Ezek a leggyakoribb autoimmun betegségek

Téves immunválasz miatt a szervezet önmagát támadja meg – röviden így lehet összefoglalni az autoimmun betegségek lényegét. Kialakulásuk lehetséges okairól és leggyakoribb típusairól dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát kérdeztük.

Koronavírus: mire figyeljünk sokízületi gyulladás esetén?

Koronavírus: mire figyeljünk sokízületi gyulladás esetén?

A sokízületi gyulladással (rheumatoid arthritis) küzdő betegek könnyebben kaphatnak el fertőzéseket, így a koronavírus szempontjából is a rizikócsoportba tartoznak. Dr. Kádár János immunológust, az Immunközpont főorvosát arról kérdeztük, mit tanácsol a koronavírus-járvány időszakában a betegeknek.

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

Prima Medica

Prima Medica Egészségcsoport